Kvartalsinformation augusti 2023

Medlemsenkät  

Styrelsen vill veta din åsikt om ditt boende i vår bostadsförening. Vänligen ta dig tid att svara på en kort enkät för att hjälpa oss förbättra boendet för alla. Som tack för ert deltagande kommer vi lotta ut 10 trisslotter till de som inkommit med svar.

Besvara enkäten senast den 17 september 2023 via länken: https://forms.gle/r1bhg8gSeQ5X6Kja9.

Om du föredrar en pappersenkät, beställ den genom att ringa journumret: 070-775 67 78.

Reparation av skadad panel

Runt den 30:e eller 31:e augusti, kommer vår snickerifirma Johan Eriksson Bygg att påbörja arbetet med att byta ut skadade och ruttna paneler på huset. Efter att detta arbete är avslutat, kommer våra målare, Leif och Peter Nyberg, att ta över för att måla de utbytta panelerna. De kommer även att inspektera och rengöra de husknutar och paneler som behöver fräschas upp. Denna fas av arbetet beräknas starta ungefär kring den 15:e september

Ansa era häckar

Vi ber er att trimma era häckar inte bara mot vägbanorna inom området utan även de som har häckar som vetter mot Brf Björkudden 1, dvs längs kommunvägen upp emot skolan. Enligt föreningens regler ska häckarna ansas enligt följande riktlinjer: Maximal höjd är 150 cm, och 120 cm intill korsningar för att säkerställa god sikt. Häcken bör klippas cirka 20 cm in från asfaltskanten och detta mått gäller vertikalt uppåt. Det är inte tillåtet att låta häckarna bukta ut mot vägbanan på en högre nivå.

 

Uppföljning av frågorna från föreningsstämman

Angående individuell vattenmätning beslutades att styrelsen tar detta vidare för att utreda frågan.

Angående snöröjning och att prova andra leverantörer beslutades att frågan för närvarande inte är aktuell för byte.

Gällande trädgårdsskötsel att medlemmana ska hjälpa till för att få ner kostnader, beslutades att för närvarande att det finns ingen bra lösning.

Angående container över sommaren beslutades att det inte blir av.

Angående träd intill Ekebyhovsskolan som skräpar ner parkering beslutades att utreda detta vidare. 

Handhavande av batterigräsklippare

Det har uppmärksammats vid olika tillfällen att batteriklipparen inte har fungerat när någon har velat använda den. Senast hände det att någon lämnade tillbaka en klippare som inte fungerade alls. En detalj hade gått sönder och klipparen var tvungen att lämnas in för reparation. Var aktsam om klipparen, senaste reparationen kostade mer än en tredjedel av inköpspriset.

För att undvika sådana problem är det viktigt att alltid kontrollera att klipparen fungerar som den ska innan du lämnar tillbaka den. Se också till att batteriet laddas korrekt innan du återlämnar den.

Dessutom är det nödvändigt att noggrant rengöra alla klippare som lånas innan de lämnas tillbaka, så att de är fria från gräsklipp och andra smutspartiklar. Glöm inte att kolla under klipparen också.

Om du märker att klipparen har slutat fungera, var vänlig och anmäl detta till journumret 070-775 67 78. Det hjälper oss att åtgärda problemen så snabbt som möjligt.

Kolla era kranar och toaletter

Vi vill påminna alla medlemmar om vikten av vattensäkerhet och underhåll inom vår bostadsrättsförening. En av de enklaste åtgärderna för att minska vattenförbrukningen och undvika onödiga kostnader är att regelbundet kontrollera era kranar och toaletter för eventuella läckage.

Läckande kranar och toaletter inte bara slösar värdefullt vatten, utan kan också leda till fuktskador och ökade reparationer på sikt. Genom att utföra en snabb visuell kontroll och åtgärda eventuella problem i tid, kan vi tillsammans minska vår miljöpåverkan och bevara föreningens tillgångar.

Vi uppmanar alla medlemmar att regelbundet inspektera kranar och toaletter i sina lägenheter och vid eventuella läckage åtgärda det så fort ni kan. Om ni inte kan göra det själva, kontakta föreningens underhållsansvarige på journummer 070-775 67 78. Genom att agera proaktivt kan vi gemensamt skapa en mer hållbar och välfungerande boendemiljö.

Höstens gemensamma städhelg 28-29 oktober

Snart är det dags för höstens gemensamma städhelg där vi gör fint i området. Du väljer själv tidpunkten för din insats.

Det primära syftet med våra gemensamma städhelger höst och vår är att så många medlemmar som möjligt förväntas hjälpa till med skötsel av våra gemensamma ytor.

Från fredag eftermiddag till måndag morgon, finns en container uppställd intill föreningslokalen samt en container vid Åkerstigen.

Arbetsuppgifter runt Björkuddsvägen
Vi krattar, rensar och gör det fint i området. Prioriterade gemensamma områden är bakom garagen mot skolan, lekparken, rondellen, parkområdet vid och nedanför föreningslokalen samt längs gångvägen mot Åkerstigen. Vi plockar in farthindren samt packar in utemöbler vid boulebanan.

Arbetsuppgifter runt Åkerstigen
Vi krattar, rensar och gör fint i området. Här prioriterar vi vegetation runt och inom garageområdet, backen upp mot föreningslokalen och området runt containern.

På söndag kl 12:00 vid föreningslokalen kommer det serveras kaffe, juice och korv med bröd. Väl mött!

Hur gör man en felanmälan?

Får man problem med el, vatten eller något annat som föreningen ansvarar för, är det viktigt att snabbt anmäla det till föreningens journummer. Vänligen undvik att använda enskilda styrelseledamöters privata telefonnummer då deras tillgänglighet för bevakning inte är garanterad dygnet runt. Istället, kontakta anläggningsansvarig på jourtelefonnumret 070-775 67 78 eller skicka ett e-postmeddelande till brfbjorkudden2@gmail.com för att rapportera eventuella fel eller skador.

Väl mött!
Styrelsen