Kvartalsinformation maj 2023

Ändrat datum för föreningsstämma

På grund av administrativa problem mellan SBC och vår revisor kommer vi att behöva ändra datumet för föreningsstämman som planerades att äga rum den 14 juni. Ett nytt datum för föreningsstämman kommer att fastställas vid ett senare tillfälle, när både SBC och revisorn har avslutat sitt arbete.

Container för trädgårdsavfall

Nu är det dags att få er tomt att stråla inför den härliga midsommaren! Ta tillfället i akt och ge er trädgård den kärlek den förtjänar.

Passa även på att ansa era häckar inte bara mot vägbanorna inom området utan även de som har häckar som vetter mot Brf Björkudden 1, dvs längs kommunvägen upp emot skolan. Enligt föreningens regler ska häckarna ansas enligt följande riktlinjer: Maximal höjd är 150 cm, och 120 cm intill korsningar för att säkerställa god sikt. Häcken bör klippas cirka 20 cm in från asfaltskanten och detta mått gäller vertikalt uppåt. Det är inte tillåtet att låta häckarna bukta ut mot vägbanan på en högre nivå.

Från fredag eftermiddag den 16 juni till måndag morgon den 19 juni kommer att finnas en container uppställd intill föreningslokalen.

Viktig information inför den kommande sommaren

Det förväntas att sommaren kommer att bli varm och under den perioden är vattenförbrukningen en av de största utgifterna för föreningen. Det är en kostnad som vi som boende kan påverka genom vårt eget beteende, till skillnad från kostnader som räntor, snöröjning och elkostnader. För att ytterligare minska vår vattenförbrukning och spara på resurserna, skulle det vara fördelaktigt för de som har möjlighet och mycket växter som kräver bevattning att införskaffa en vattentunna för att ta tillvara på regnvatten. Det finns ju flera medlemmar som har uterum, altantak och hängrännor! Detta enkla steg kan bidra till att vi alla blir mer medvetna om vår egen vattenförbrukning i hushållet och undviker onödigt spill.

Garageporten för trädgårdsmaskiner

Är du vänlig att noggrant kontrollera att garageporten för trädgårdsmaskinerna är ordentligt stängd och låst? Det har blivit uppmärksammat att porten ibland inte har blivit korrekt stängd och låst, vilket innebär en säkerhetsrisk för våra gemensamma klippare. Det är också viktigt att ni kontrollerar era egna garageportar för att säkerställa att de är säkert stängda och låsta.

Skiljeväggen utomhus på baksidan

Boende ansvarar själva för underhåll av respektive sida. Se till att byta ut trasiga plank och måla om skiljeväggen på er sida med jämna mellanrum, rekommenderat var 6-7 år. Var noggrann och se till att tvätta ytan innan ni målar om. Underhåll av överliggarens sida bör ni komma överens om med er granne.

Förändringar utvändigt på tomterna

Marken ägs av föreningen och medlemmarna har rätt att använda marken. Innan man bygger altan, uterum, lägger stenläggningar, planterar träd eller buskar längs med yttertomtgränserna eller utför andra förändringar, måste man alltid få godkännande från styrelsen. Vänligen bifoga en skiss eller ritning som visar mått och placering i samband med ansökan.

Hur gör man en felanmälan?

Får man problem med el, vatten eller något annat som föreningen ansvarar för, är det viktigt att snabbt anmäla det till föreningens journummer. Vänligen undvik att använda enskilda styrelseledamöters privata telefonnummer då deras tillgänglighet för bevakning inte är garanterad dygnet runt. Istället, kontakta anläggningsansvarig på jourtelefonnumret 070-775 67 78 eller skicka ett e-postmeddelande till brfbjorkudden2@gmail.com för att rapportera eventuella fel eller skador.

Väl mött!
Styrelsen