Kvartalsinformation mars 2023

Vårens gemensamma städhelg 22-23 april

Snart dags för vårens gemensamma städhelg där vi gör fint i området. Du väljer själv tidpunkten för din insats.

Det primära syftet med våra gemensamma städhelger höst och vår är att så många medlemmar som möjligt förväntas hjälpa till med skötsel av våra gemensamma ytor.

Från fredag eftermiddag 21 april till måndag morgon 24 april, finns en container uppställd intill föreningslokalen samt en container vid Åkerstigen.

För skötsel av sin egen tomt finns tillfälle att nyttja midsommar- och slutet av augusti-containrarna.

Arbetsuppgifter runt Björkuddsvägen
Vi krattar, rensar och gör det fint i området. Prioriterade gemensamma områden är bakom garagen mot skolan, lekparken, rondellen, parkområdet vid och nedanför föreningslokalen samt längs gångvägen mot Åkerstigen. Vi placerar ut farthindren, plockar fram utemöbler vid boulebanan och putsar fönster i föreningslokalen.

Arbetsuppgifter runt Åkerstigen
Vi krattar, rensar och gör fint i området. Här prioriterar vi vegetation runt och inom garageområdet, backen upp mot föreningslokalen och området runt containern.

På söndag kl 12:00 vid föreningslokalen kommer det serveras kaffe, juice och korv med bröd. Väl mött!

Extra föreningsstämma tisdag 9 maj kl 19:00

Pga att vid årsskiftet ändrad lagstiftning i bostadsrättslagen samt en nödvändig uppdatering av befintliga stadgar så har ett nytt förslag tagits fram av styrelsen i samarbete med vår ekonomiska förvaltare SBC.

Separat kallelse med förslaget på nya stadgar kommer delges samtliga medlemmar i god tid innan extra stämman. Förslaget på nya stadgar hittar du här Stadgar Brf Björkudden

Årsmöte onsdag 14 juni kl 19:00

Har du förslag eller tänkbara lösningar du vill ta upp, är du välkommen att lämna in motioner. Använd gärna bifogat blad och lämna i brevlådan vid föreningslokalen senast 31 mars eller epost till brfbjorkudden2@gmail.com

Kallelse och dagordning kommer att skickas ut i god tid innan stämman. Däremot kommer vi inte av miljömässiga och kostnadsskäl (75 kr/ex) inte distribuera den tryckta årsredovisningen. Den kommer finnas tillgänglig på hemsidan så snart den är klar.

Önskar någon medlem ta del av den i fysiskt exemplar så finns låneexemplar hos någon av styrelsemedlemmarna. Den kommer dessutom finnas tillgänglig i flera exemplar vid årsstämman.

Lite tips på hur man undviker bedrägerier

Råd & Rön har lanserat en ny avdelning på sin webbplats för att hjälpa allmänheten att undvika bedrägerier som sker via telefonsamtal, sms eller mejl.

Avdelningen innehåller exempel på aktuella bedrägerier och ger råd om hur man kan skydda sig. Råd & Rön uppmanar allmänheten att vara uppmärksam och följa råden på bluffvarningsavdelningen för att minska risken att bli utsatt för bedrägerier och skydda sin privatekonomi.

Hemsidan hittar du här: https://radron.se/bluffvarningar

Vill någon sälja dig en tjänst, hänvisa då till föreningens jourtelefon 070-775 67 78.

Vi finns på Facebook

Nu finns det en Facebook-grupp endast för oss medlemmar i BRF Björkudden2! Där kan vi informera och hjälpa varandra med olika saker. Det är ett snabbt sätt att nå ut till alla med information om något har hänt, tänk grannsamverkan.

Länk till gruppen https://www.facebook.com/groups/brfbjorkudden2/

Utnyttja gärna anslagstavlorna

Efterlyser du en garageplats? Har du köpt nya utemöbler och vill sälja/skänka bort de gamla? Utnyttja gärna anslagstavlorna för köp/sälj/efterlyses.

Väl mött!
Styrelsen