Kvartalsinformation november 2023

Husmöte 11 december

Varmt välkomna till årets husmöte som kommer att äga rum den 11 december kl. 19:00 i vår föreningslokal. Det blir en kväll fylld av gemenskap och traditioner.

Vi kommer att välkomna er med glögg och lussebullar för att komma i rätt stämning. Under kvällen kommer vi gå igenom delar av enkäten som ni medlemmar fyllde i tidigare i höstas, vi kommer även att presentera en kort budgetredovisning. Vi kommer också att utse årets medlem som har gjort något bra för föreningen och visat stor hjälpsamhet för de medlemmar som behövt extra hjälp med exempelvis häckklippning, gräsklippning, snöröjning m.m.

Det kommer finnas en utlottning av Trisslotter till alla som deltar, så se till att markera den 11 december i era kalendrar och kom och delta i vår årliga sammankomst. Vi ser fram emot att träffa er och ha en trevlig kväll tillsammans!

Avgiftshöjning


Som ni kanske redan känner till har kostnaderna ökat överallt även för oss i föreningen. Vi har flera lån som snart behöver omförhandlas, vilket innebär att vi kommer få en väsentligt högre räntesats än vi har idag. Detta kommer starkt att påverka föreningens ekonomi. För att täcka alla våra utgifter kommer vi att behöva höja avgiften med 10% från och med den 1:a januari 2024.

Hur stor blir ökningen för dig?

För tvårumslägenheter blir det en höjning med 337 kronor.
För trerumslägenheter blir det en höjning med 406 kronor.
För fyrarumslägenheter blir det en höjning med 522 kronor.

Vi i styrelsen strävar ständigt efter att hitta åtgärder för att förbättra och upprätthålla föreningens goda ekonomi.


Sparande av vatten och läckagekontroll

Vi vill uppmana alla medlemmar att vara medvetna om vattenförbrukningen i sina hem och att vidta åtgärder för att spara vatten. En enkel men effektiv åtgärd är att regelbundet kontrollera vattenberedare, toaletter och kranar för eventuella läckor. Särskilt om ni vet att ni har äldre vattenberedare eller installationer kan det vara klokt att vara extra uppmärksam.

Det är viktigt att påpeka att vattenkostnaden utgör en av de största posterna i föreningens totala kostnader. Genom att vara medvetna om och agera mot onödigt vattenavfall kan vi tillsammans minska både våra utgifter och bidra till en mer hållbar miljö för oss alla.


Inför kommande vintersäsong

  • Se till att värmeelementet i förrådet är påslaget. De flesta element är förinställda på ca 10 grader annars skall de ställas in på den nivån.

  • Se till att alla ventilationsreglage ovanför fönstren i bostaden står i öppet läge för att den självdragande funktionen för ventilation skall fungera optimalt.

  • Snöröjning och halkbekämpning på vägar sköts av föreningens entreprenör Leja. Egen snöröjning och ev halkbekämpning med salt eller sand sköts av medlemmen själv för området från dörr till väg.
     
  • Det är bra om ni som bor på mindre upplysta delar kan handla en  LED-lampa med skymningsrelä dvs som tänds automatiskt och drar mindre el än vanlig glödlampa.
     

     Tänk på brandsäkerheten:

  • Kom ihåg att blåsa ut ljusen, man ska aldrig lämna brinnande ljus utan uppsyn
     
  • Kontrollera att brandvarnaren fungerar.
     
  • Placera brandsläckare synligt och lättillgängligt, helst i hallen nära ytterdörren.
     
  • Brandfilten bör du placera i närheten av köket.
     

Nyhetsbrev

Anmäl dig till BRF Björkudden 2’s nyhetsbrev. Få de senaste uppdateringarna, händelserna och viktig information direkt i din inkorg!

Anmäl dig här: https://mailchi.mp/020d8bf229b9/nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev kommer du aldrig att missa något viktigt som händer inom vår förening. Anmäl dig nu och håll dig informerad!

För de medlemmar som av olika skäl inte kan komma åt hemsidan så be någon anhörig att regelbundet besöka vår hemsida https://brfbjorkudden2.bostadsratterna.se.

 

Väl mött!
Styrelsen